Реалізація проектів водневої енергетики

В даний час в світі широко використовують водень в деяких галузях промисловості, але він ще не реалізував весь свій потенціал. Економічні показники проектів на базі водневих технологій часто залишаються на рівні нижче інвестиційної привабливості, проте в майбутньому ця ситуація може змінитися. Авенстон уважно вивчає існуючі в світі бізнес-моделі, і ми маємо намір в майбутньому розвивати даний напрямок.

Для подолання існуючих бар’єрів і більш широкого впровадження даної технології необхідні цілеспрямовані правові механізми підтримки. Одним з можливих стимулів для більш швидкого і широкого поширення рішень на основі водню в Україні може виявитися необхідність термінового вирішення проблеми зберігання електроенергії, виробленої за допомогою сонячних електростанцій. Це завдання, за умови ефективної державної підтримки, може бути вирішене в тому числі і за допомогою водневих технологій.

Авенстон займається аналізом можливостей застосування водню в сферах транспорту, енергетики і промисловості, з фокусом на перспективи впровадження водневих технологій в проекти з використанням відновлюваних джерел енергії. Компанія планує в майбутньому брати участь в реалізації проектів, пов’язаних з впровадженням технологій водневої енергетики. Авенстон розглядає свою участь як у якості технічного консультанта, так і готова надавати комплексну інжинірингову підтримку при реалізації таких проектів. Ми відкриті для співпраці і готові розглянути будь-які форми кооперації в цій сфері.

Чи можливий повний перехід України на ВДЕ?

Триває жвава глобальна дискусія про збереження балансу між викопним паливом і ядерною енергією, з одного боку, і відновлюваними джерелами, такими як гідроенергія, сонячна енергія, енергія вітру, геотермальна енергія й енергія біомаси, з іншого.
Дізнатися більше

Перспективи розвитку галузі сонячної енергетики

Дмитро Лукомський, генеральний директор компанії Авенстон, інвестор, топ-менеджер, удостоєний нагороди «Особистість року» в галузі сталої енергетики Східної Європи на церемоніях SEF Awards 2018 і SEF Awards 2019, розповів читачам LDaily про проблеми, що виникли в сфері сонячної енергетики, та їх причини, а також запропонував рішення, які сприятимуть виходу галузі з кризи.
Дізнатися більше

Методи визначення запиленості сонячних батарей

Сонячні батареї, особливо, що розміщені на нерухомих конструкціях, практично не вимагають складного технічного обслуговування. Однак, генерація електроенергії може значно знижуватися через забруднення поверхні сонячних панелей. Вивченню даного питання і буде присвячена ця стаття.
Дізнатися більше

Двосторонні сонячні модулі

Двосторонні сонячні модулі мають багато переваг перед традиційними сонячними панелями. Енергія може генеруватися за допомогою обох поверхонь двостороннього модуля, збільшуючи загальне вироблення енергії.
Дізнатися більше