SEF 2019: хроніки та враження

Вже декілька років поспіль компанія АВЕНСТОН бере участь та підтримує визначну подію галузі міжнародного значення – Форум сталої енергетики Центральної та Східної Європи SEF – в якості Генерального Інженіринг Партнера. Цьогорічний SEF виявився напрочуд динамічним. За словами організаторів, Форум відвідало понад 600 делегатів, з доповідями виступило 70 спікерів, серед яких і Генеральний директор АВЕНСТОН Дмитро Лукомський. Під час події відбулося 5 галузевих конференцій та комплекс професійних тренінгів, один з яких провів Керівник проектно-технічного підрозділу АВЕНСТОН. Вдвічі збільшилась площа виставкової зали, де понад 150 компаній з різних куточків світу презентували свої продукти та технічні рішення, з якими познайомились понад 10000 відвідувачів. На церемонії нагородження досягнень сталої енергетики SEF Awards 2019 пана Лукомського вже вдруге було визнано Видатною особистістю галузі.

 

  • Поточні цілі Євросоюзу – досягти не менше 32% ВДЕ до 2030 року. В цей самий час у світі вже 50 країн оголосили про свої плани по 100% переходу на ВДЕ до 2050 року.
  • Маємо вибір: йти шляхом прогресу, вдосконалюючись і змінюючи свою економічну модель, або залишатися позаду світових трендів з усіма можливими наслідками.
  • Оновлена Енергетична стратегія повинна бути закріплена законодавчо і мати вищу юридичну силу, щоб спрямувати розвиток енергетичної галузі в максимально ефективному і потрібному для України напрямі.
  • Я пропоную всім профільним асоціаціям (підкреслюю – ВСІМ) об’єднати зусилля, обміркувати цю ініціативу і очолити процес розробки консолідованої Стратегії розвитку ВДЕ в Україні до 2050 року вже ЗАРАЗ.

Доповідь Генерального директора Дмитра Лукомського справила враження на слухачів та відволікла їх від смартфонів. Пізніше цитати доповіді було розтиражовано в Інтернет присутніми у залі.

Вже не вперше спеціалісти нашого проектно-технічного підрозділу стають спікерами тренінгів та проводять професійні семінари. Цього року під час тренінгу Solar Academy “Збільшення прибутку СЕС” поділився корисним практичним досвідом керівник проектно-технічного підрозділу АВЕНСТОН. Доповідь нашого спеціаліста “Технічні інновації у проектуванні та будівництві СЕС” викликала велику зацікавленість авдиторії та безліч питань із залу.

Кульмінацією події стала Третя щорiчна церемонiя SEF AWARDS 2019, що визначає найкращi проекти сталої енергетики, високу якiсть продуктiв та видатних особистостей в галузі сталої енергетики у Схiднiй Європi.

Вже вдруге визнання отримав СЕО АВЕНСТОН!

Дмитро Лукомський – український інвестор, підприємець та топ-менеджер. З 2001 р. кваліфіковано займається впровадженням проектів в галузі ВДЕ. Пройшов спеціалізоване навчання в Університеті міста Кардіффа (Уельс, Великобританія) та приймав участь в впровадженні першого в Україні серійного виробництва сонячних модулів на заводі «КВАЗАР». У 2010 р. разом з партнерами заснував ТОВ «Рентехно». Під керівництвом Дмитра Лукомського було збудовано одні з перших комерційних сонячних електростанцій в України. З 2016 р. генеральний директор компанії «Рентехно Прайм», провідного дистриб’ютора обладнання для сонячних електростанцій. У 2018 р. заснував та очолив успішну сьогодні компанію «Авенстон», яка надає послуги щодо консалтингу, проектування, будівництва, інжинірингу та інвестування в проекти ВДЕ в Україні. Дмитро Лукомський входить до Правління Громадської спілки «Асоціації Сонячної Енергетики України», метою якої є широка підтримка розвитку галузі сонячної енергетики та сприяння розвитку інноваційного потенціалу України.

На ці чотири теплі жовтневі дні Київ перетворився на справжній хаб зірок альтернативної енергетики. Було проведено багато корисних зустрічей, отримано цікаві перспективні пропозиції щодо співпраці та озвучено безліч надважливих для галузі питань. Сьогодні SEF – це майданчик активного нетворкінгу та бізнес-девелопменту, ефективний маркетинговий інструмент для подальшого стратегічного розвитку. Це важлива іміджева подія для нашої галузі, яка вже завоювала довіру учасників і відвідувачів.

авенстон sef-2019

Авенстон є одним з лідерів ринку сонячної енергетики України та з 2010 року активно займається проектуванням і будівництвом сонячних електростанцій. Серед наших проектів багато унікальних рішень сонячної енергетики, вперше випробуваних і впроваджених в комерційних проектах: гібридна комерційна сонячна електростанція для власних потреб сільськогосподарського підприємства, промислова наземна сонячна електростанція на двовісних сонячних трекерах, комерційна дахова BIPV сонячна електростанція, промислова сонячна електростанція на металевих геошурупах і багато інших. Наша компанія встановлює сонячні батареї на наземних, дахових та фасадних металоконструкціях, а також впроваджує будь-які інші системи з використанням фотоелектричних технологій. Бренд Авенстон – це визнана якість, надійність і висока продуктивність інженерних рішень.

1 МВт – за змінним струмом чи постійним? Роз’яснення НКРЕКП

Компанія АВЕНСТОН отримала лист-роз’яснення від НКРЕКП важливого для інвесторів питання щодо механізму обрахунку встановленої потужності для об’єктів, що виробляють електричну енергію з енергії сонця та належать юридичним особам.
Дізнатися більше

Інтерв’ю з генеральним директором Авенстон

Сьогодні ми розмовляємо з пані Вікторією Петрович, керівником та генеральним директором ТОВ «Авенстон». Поговоримо про її плани і бачення майбутньої діяльності компанії.
Дізнатися більше

Світові інвестиції у відновлювані джерела енергії

Для скорочення викидів вуглецю й обмеження таким чином глобального потепління потрібно збільшення обсягу світових інвестицій у відновлювані джерела енергії (ВДЕ). Скільки ж вкладається в цей сектор і як ці фінанси розподіляються у всьому світі? Які перспективи інвестування у ВДЕ в Україні?
Дізнатися більше

Сонячне прогнозування в Україні

Погодні системи значно впливають на доступність сонячної радіації. Це означає, що змінюється вихідна потужність сонячної електростанції та кількість виробленої електроенергії протягом дня. Оскільки Україна постачає все більше електрики від сонця у свою національну мережу, все важливішими стають сонячні прогнози.
Дізнатися більше