ReneSola: висока продуктивність та стабільна потужність

Важливим аспектом при виборі сонячних панелей є сукупність електричних, температурних і масогабаритних параметрів. Фахівці компанії Авенстон провели дослідження, в процесі якого порівняли основні характеристики фотомодулів виробництва десяти найбільших світових виробників, представлених на ринку України.

Aвенстон був проведений порівняльний аналіз характеристик фотомодулів виробництва компаній Ja Solar, Trina Solar, Jinko Solar, Yingli Solar, Q-Cells, Longi Solar, Risen Solar, GCL, ABI Solar, а також Renesola. У процесі дослідження порівнювалися 144-пористі фотомодулі потужністю 400 Вт.

Перший параметр, за яким здійснювалось порівняння – це втрата продуктивності фотомодуля з плином терміну експлуатації.

Більшість виробників фотомодулів закладають зменшення потужності до рівня 80% від номінального протягом 25 років. Для прикладу: виробники гарантують, що встановлена ​​Вами станція потужністю 30 кВт через 25 років експлуатації буде вже мати номінальну потужність 24 кВт.

Компанія ReneSola гарантує 82% потужності при 30 роках експлуатації, що дає користувачем фотомодулів цього виробника підвищену в порівнянні з конкурентами продуктивність при однаковому періоді експлуатації.

Зрозуміло, що менше падіння продуктивності фотомодуля забезпечує більшу генерацію електричної енергії. Найбільш близькі за цим показником до фотомодуля Renesola модулі виробництва Q-Cells і Longi Solar. Так як гарантії всіх беруть участь у дослідженні виробників даються лише на 25 років, показники падіння потужності за 30 років були отримані шляхом прогнозування.

Планова залишкова потужність сонячних фотомодулів через 30 років експлуатації у порівнянні з їх номінальною паспортною потужністю, %
Планова залишкова потужність сонячних фотомодулів через 30 років експлуатації у порівнянні з їх номінальною паспортною потужністю, %

Наступний параметр, за яким здійснювалось порівняння продуктів провідних світових десяти виробників – це коефіцієнт корисної дії (ККД). ККД сонячної батареї – це процентне відношення видається системою енергії до повної сонячної енергії, що потрапляє на робочу площу панелей.

Величина втрат пов’язана:

▪ з фізичними принципами функціонування напівпровідників;

▪ особливостями матеріалів для уловлювання максимально широкого спектра випромінювання;

▪ зовнішніми атмосферними умовами.

Найвищий показник за цим параметром серед які беруть участь в дослідженні продуктів – у фотомодулів виробництва компанії Trina Solar (20,2%), найнижчий – у Yingli Solar cо значенням ККД в 18,4%. Фотомодулі ReneSola показали середнє значення ККД, близький до 19,9%.

Третій параметр, за якими проводилося порівняння – це падіння потужності при NOCT (Nominal Operating Cell Temperature) – номінальна робоча температура фотоелемента при типових умовах експлуатації. Вимірюється при освітленні інтенсивністю 800 Вт/м2, температурі повітря 20 °C, швидкості вітру 1 м/с. Сонячну панель під час випробувань виставляють під кутом 45 ° з орієнтацією на південь. Згідно з результатами дослідження, найменше падіння потужності продемонстрували фотомодулі ReneSola (97 Вт), в той час, як падіння потужності в аналогічних продуктів конкурентів перевищило 100 Вт. Найбільше падіння потужності при відхиленні від номінальної температури показала компанія ABI Solar. Близьке до лідера значення падіння потужності продемонстрували фотомодулі виробництва Jinko Solar (98 Вт).

Падіння реальної потужності сонячних модулів при NOST-умовах, ват
Падіння реальної потужності сонячних модулів при NOST-умовах, ват

Четвертий параметр, за яким здійснювалось порівняння фотомодулів різних виробників – по температурному коефіцієнту падіння потужності. Температурний коефіцієнт – це відсоток зниження ефективності з прив’язкою до температури навколишнього середовища. Він показує, наскільки падає ефективність сонячної панелі при підвищенні температури повітря на кожен градус. Таким чином, якщо температурний коефіцієнт сонячної панелі дорівнює 0,50, це означає, що вихід потужності знизиться на 0,50% за кожен градус вище 25 °C. Дослідження показало, що з числа досліджуваних панелей найменший температурний коефіцієнт у фотомодулів Ja Solar (0,35), найвищий за все – у фотомодулів GCL (0,39). Фотомодулі ReneSola продемонстрували температурний коефіцієнт падіння потужності, рівний 0,37.

Крім того, фахівцями Авенстон була проведено модулювання, в процесі якого були зроблені виміри обсягу виробництва електричної енергії СЕС потужністю 500 кВт, розташованої в м. Київ при однаковому виборі інверторів і збігу всіх супутніх параметрів для різних виробників фотомодулів. Отримане значення для фотомодулів ReneSola знаходиться на середньому рівні 591 МВт/год.

Первинно порівняння показало впевнені позиції фотомодулів ReneSola на ринку по перерахованим критеріям.

Таким чином провівши первинне порівняння, можна стверджувати, що фотомодулі ReneSola займають міцні позиції на ринку по вивченим критеріями і поєднують в собі всі сучасні технології, серед яких:

  • Використання монокристалічного кремнію p-типу дозволяє знизити вартість матеріалу за рахунок легування його акцепторами – хімічними елементами III групи (бор, алюміній, індій, галій).
  • Використання MultiBusBar, що дозволяє підвищити ретельність поглинання виявлених носіїв заряду і підвищити ефективність перетворення (ККД) ФЕП
  • Half-cells – метод виготовлення осередків шляхом зменшення їх геометричних розмірів (поділ стандартної комірки на 2 частини), що дозволяє зменшити власний (внутрішній) опір елемента і вплив підвищення температури, і тим самим підвищити ККД
  • Використання обхідних діодів, яке дозволяє зменшити втрати потужності ФЕМ при його частковому затіненні.

Для того, щоб уточнити ціни та умови поставки, зв’язуйтеся з нами по телефону +38 (066) 508 07 64, або за e-mail: commerce@avenston.com. Сонячні електростанції – це одна з ключових та багаторазово підтверджених на практиці компетенцій для компаній, що входять в групу Авенстон. Ми надаємо всі необхідні послуги для проєктів сонячної енергетики, починаючи від етапу девелопменту або передпроєктних вишукувань і закінчуючи сервісним обслуговуванням вже побудованих фотоелектричних станцій або систем. Всі етапи реалізації подібних проєктів виконуються нами самостійно або із залученням ретельно відібраних партнерів. В останньому випадку, всі ключові процеси управляються і контролюються штатними менеджерами проєктів Авенстон. В переліку наших сонячних проєктів є велика кількість спроєктованих і побудованих промислових сонячних електростанцій, комерційних сонячних електростанцій та домашніх сонячних електростанцій. Якщо у вас є плани по будівництву власної сонячної електростанції будь-якого типу і розміру, будь ласка, звертайтеся в компанію Авенстон. Ми з великим задоволенням допоможемо вам реалізувати ваш проєкт найоптимальнішим чином.

 

Ключові напрямки діяльності Авенстон

Промислові сонячні електростанції

Будуємо мережеві промислові сонячні електростанції для продажу електроенергії в мережу по договорам PPA та через систему аукціонів. Наземні сонячні електростанції "під ключ" - проєктування, генпідряд, підключення до мереж.
Дізнатися більше

Комерційні сонячні електростанції

З 2010 року виконуємо повний комплекс робіт по розробці проєктів, будівництву та сервісному обслуговуванню сонячних фотоелектричних електростанцій всіх типів. Величезний практичний досвід будівництва сонячних електростанцій для бізнесу.
Дізнатися більше

Системи накопичення електроенергії

Повний спектр послуг по впровадженню технологій зберігання енергії (BESS) для сонячних електростанцій та інших об'єктів ВДЕ, промисловості і комерційного сектора. Девелопмент, проєктування, будівництво та введення в експлуатацію.
Дізнатися більше

Експлуатація і сервіс сонячних електростанцій

Подовжуємо термін служби об'єктів ВДЕ, збільшуємо їхню прибутковість, оптимізуємо продуктивність та експлуатаційну доступність, знижуємо операційні витрати. Планове та позапланове технічне обслуговування, гарантія, сервіс.
Дізнатися більше