Можливості для інвестування в Україну

Україна робить важливі кроки по розширенню використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива в рамках своєї більш широкої стратегії щодо зниження залежності від традиційних викопних видів палива. Підраховано, що Україна має потенціал збільшити використання відновлюваної енергії в 10 разів до 2030 року і скоротити споживання природного газу на 15% за той же період.

Енергоефективність та енергетична безпека в даний час є робочими словами для компаній і країн; в майбутньому питання відновлюваної та альтернативної енергетики стануть ще більш важливими.

Можливості інвестувати в сектор альтернативної енергетики в Україні надзвичайно сприятливі, оскільки країна володіє різноманітними запасами сировини і добре освіченою робочою силою, яка має технічними знаннями, необхідними для розробки та впровадження останніх комерційних досягнень в цьому секторі. В результаті інтерес до відновлюваної енергетики в Україні продовжує зростати, і, за оцінками уряду, до 2020 року загальний обсяг інвестицій в альтернативну енергетику досягне 18 мільярдів доларів США.

Сонячна енергетика

В даний час там обмежено використання сонячної енергії в Україні. Однак річний обсяг сонячного опромінення в країні (більше, ніж у Німеччині, лідера галузі) робить Україну надзвичайно привабливим виробником сонячної енергії, особливо для існуючих промислових об’єктів і зростаючого сектора агробізнесу. Грунтуючись на поточних дослідженнях, уряд оцінює, що існує потенціал в 4 ГВт для щорічного виробництва сонячної енергії в Україні.

У відповідь уряд недавно оголосив про плани залучення виробників сонячної енергії в певні райони країни, зокрема в Чорнобильську зону відчуження. Перевага зони – дуже низькі ціни на землю і існуюча інфраструктура (дороги та лінії електропередачі), які все ще існують з часу роботи Чорнобильської АЕС. В даний час 10 компаній з семи країн висловили зацікавленість в розробці багатомільярдних проектів сонячної енергетики в цій області.

Сонячні електростанції – це одна з ключових та багаторазово підтверджених на практиці компетенцій для компаній, що входять в групу Авенстон. Ми надаємо всі необхідні послуги для проєктів сонячної енергетики, починаючи від етапу девелопменту або передпроєктних вишукувань і закінчуючи сервісним обслуговуванням вже побудованих фотоелектричних станцій або систем. В нашому портфоліо є велика кількість побудованих сонячних електростанцій.

Вітроенергетика

Україна має давню традицію поважати і використовувати свої багаті природні ресурси. Ця більш ніж 100-річні вітряки в Україні і сьогодні мальовничи, але вони також є важливим нагадуванням про історичну спадщину країни для визнання і використання її рясних активів.

Сьогодні вітроенергетика в Україні знаходиться на ранній стадії перебудови і модернізації. Експерти галузі визначили перспективні райони малонаселенного півдня України, які ідеально підходять для розвитку вітроенергетики завдяки середньорічним швидкостям вітру, що робить виробництво економічно життєздатним.

Біоенергетика

Сільськогосподарський сектор України є найбільш швидкозростаючою галуззю економіки і, як очікується, буде генерувати все більшу кількість сільськогосподарських і лісових відходів, які є ключовим ресурсом, необхідним для виробництва тепла та електроенергії на основі біомаси. В даний час державна політика спрямована на розвиток цього сектора відновлюваної енергії, оскільки економічно ефективні витрати праці і сировини є одними з найнижчих в Європі.

Геотермальна енергетика

Україна володіє різноманітним кількістю геотермальних родовищ, розташованих в її східних регіонах, які можуть генерувати достатню кількість гарячої води, щоб зробити цей економічно життєздатний енергетичний ресурс. У минулому такі запаси розроблялися лише частково, а через відсутність державних інвестицій їх ніколи не вводили в виробництво. Можливість їх поновлення та зв’язку з існуючою інфраструктурою роблять їх привабливого інвестиційного можливістю в даний час.

Зацікавлені в можливостях, які використовують силу вітру і сонця? Будь ласка, зв’яжіться з нами, для більш докладної інформації.

 

Ключові напрямки діяльності Авенстон

Промислові сонячні електростанції

Будуємо мережеві промислові сонячні електростанції для продажу електроенергії в мережу по договорам PPA та через систему аукціонів. Наземні сонячні електростанції "під ключ" - проєктування, генпідряд, підключення до мереж.
Дізнатися більше

Комерційні сонячні електростанції

З 2010 року виконуємо повний комплекс робіт по розробці проєктів, будівництву та сервісному обслуговуванню сонячних фотоелектричних електростанцій всіх типів. Величезний практичний досвід будівництва сонячних електростанцій для бізнесу.
Дізнатися більше

Плавучі сонячні електростанції

Ми пропонуємо всі необхідні послуги та інноваційні рішення для впровадження плавучих сонячних електростанцій (FPV) в Європі та на Близькому Сході. Технічні консультації, проектування та послуги EPC під ключ.
Дізнатися більше

Системи накопичення електроенергії

Повний спектр послуг по впровадженню технологій зберігання енергії (BESS) для сонячних електростанцій та інших об'єктів ВДЕ, промисловості і комерційного сектора. Проєктування, будівництво та введення в експлуатацію систем накопичення енергії.
Дізнатися більше

Обладнання для сонячних електростанцій

Авенстон має багаторічний досвід у постачанні обладнання і матеріалів на будівельні майданчики проєктів ВДЕ. Вартість обладнання та вибір оптимального графіка доставки можуть бути ефективно оптимізовані фахівцями нашої компанії.
Дізнатися більше

Системи резервного живлення та ДБЖ

Надаємо послуги з встановлення сучасних джерел безперервного та резервного живлення для комерційних підприємств. Проєктування, встановлення і сервіс ДБЖ малої та середньої потужності. Резервні системи електропостачання.
Дізнатися більше

Експлуатація і сервіс сонячних електростанцій

Подовжуємо термін служби об'єктів ВДЕ, збільшуємо їхню прибутковість, оптимізуємо продуктивність та експлуатаційну доступність, знижуємо операційні витрати. Планове та позапланове технічне обслуговування, гарантія, сервіс.
Дізнатися більше

Додаткові інжинірингові послуги

Авенстон надає окремі послуги, повʼязані з технічними аспектами реалізації проєктів в галузі відновлювальної енергетики: моделювання, техніко-економічне обгрунтування, проєктування, монтажні та електромонтажні роботи.
Дізнатися більше