Щодо особливостей функціонування ринку сонячної енергетики в Україні

До вашої уваги основні тези виступу СЕО української компанії «Авенстон» Дмитра Лукомського щодо особливостей функціонування ринку сонячної енергетики в Україні “Структура розвитку та ключові тенденції”:

  • За світовими прогнозами, до 2050-го року в середньому по світу сумарна частка сонячної і вітрової генерації складе близько 50% від всієї генерації.
  • В 2018 році введено вдвічі більше сонячних потужностей (близько 500 МВт), ніж в минулому (250 МВт). А наступний рік очікується як мінімум таким же по приросту.
  • Інвестори, які прийняли рішення будувати сонячні електростанції розуміють, що правила гри зміняться, і прагнуть завершити свої проекти до кінця наступного року.
  • Нове законодавство простимулює прихід системних іноземних інвесторів на український ринок PV генерації. Років через 5-10 ми вийдемо на темпи зростання 20-30% на рік.
  • Сьогодні в Україні частка «зелених» в енергобалансі, без врахування ГЕС,складає всього близько 2%.
  • На сьогодні на рівні держави немає чітко озвученої цілі щодо частки «зеленої» генерації в енергобалансі на яку слід було б орієнтуватися діючим та потенційним учасникам ринку.
  • На сьогодні компанія Авенстон працює з проектами в сонячній енергетиці в діапазоні встановленої потужності 5-20 МВт. Наші стратегічні плани в 2019 році передбачають вихід на новий рівень річної потужності – 300 МВт будівництва PV-генерації в десяти областях України.
  • Авенстон виступає за стратегічний розвиток в Україні розподіленої генерації, дрібних сонячних електростанцій на фасадах, дахах будинків. Це зніме потенційну проблему балансування генерації і споживання на рівні всієї енергосистеми.

«Зелений» тариф як заміна валютного депозиту

Генеральний директор компанії Авенстон Дмитро Лукомський дав ґрунтовні поради щодо розвитку "сонячного" бізнесу в Україні
Дізнатися більше

До питання розвитку сонячної енергетики в Казахстані

Коментарі Дмитра Лукомського для казахського республіканського ділового тижневика "КУРСІВ'" з приводу перспектив розвитку галузі сонячної енергетики в цій країні
Дізнатися більше

Про гібридні енергетичні рішення

Надійні джерела живлення є важливою потребою для кожного бізнесу. Через нестабільність мережевого електропостачання підприємствам доводиться вдаватися до альтернативних джерел енергії для забезпечення нормальної щоденної роботи.
Дізнатися більше

Розвиваючи сонячну енергетику

Відновлювані джерела енергії пережили різкий сплеск зростання, популярності і необхідності в останні роки. Криза глобального потепління нікуди не дінеться, а постійне надмірне використання невідновлюваних джерел енергії швидко виснажує людство в тому, що йому потрібно для виживання. Відновлювані джерела енергії можуть вирішити цю проблему, але для її реалізації потрібні справжні новатори і провидці.
Дізнатися більше